curaflow

DE APP VOOR STERKE VROUWEN MET LYMFOEDEEM

Kostenlos downloaden:

Motivatie en tips van experts over de complexe fysische ontstuwingstherapie

Je staat er niet alleen voor! Ons team van experts staat met raad en daad voor je klaar en helpt je graag om je aandoening beter te begrijpen. Zo word je zelf een pro en word je regelmatig gestimuleerd voor je therapie.

Verheug je daarnaast op nieuws en interessante info over de onderneming Bauerfeind en onze producten.

Individueel trainingsprogramma voor elke dag

Trainingsmentor Christina staat je bij en motiveert je om je trainingsprogramma vol te houden. Ze ondersteunt je om actief te worden. Daarbij wordt er natuurlijk ook aan plezier gedacht!

Ondersteuning voor succesvol zelfmanagement

Met je persoonlijke dagboek en de documentatie van je omtrekmeting heb je altijd een goed overzicht van je ingevulde data. Dat helpt je om actief te blijven. Dankzij de kalenderfunctie sta je zorgeloos in het dagelijks leven en mis je geen enkele belangrijke afspraak.

Van experts voor jou.

De bewegingsoefeningen en informatie worden samengesteld door therapeuten, artsen en lymfologie-experts. Zo ondersteunt en motiveert de app je om actief te worden tegen je lymfoedeem.

De curaflow app is een medisch hulpmiddel.
Op basis van de Europese verordening betreffende medische hulpmiddelen (MDP) EU 2017/745 wordt de curaflow app als een medisch hulpmiddel van klasse I beschouwd.

Dr. med. Michael Kraus
Arts in de algemene geneeskunde gespecialiseerd in de flebologie/lymfologie
Peter Nolte
Arts in de algemene geneeskunde gespecialiseerd in de lymfologie
Annette Dunker
Gespecialiseerd bewegingsinstructeur voor ambulante revalidatiesport voor lymfatische ontstuwingsgymnastiek
Simone Berner
Productmanager lymfologie bij Bauerfeind
Katarina Gail
Hoofd training phelobologie/lymfologie bij Bauerfeind, fysiotherapeut

De perfecte aanvulling voor je VenoTrain® curaflow.

Naast regelmatige lichaamsbeweging, manuele lymfedrainage en effectief zelfmanagement is je compressiebehandeling een belangrijk onderdeel van de lymfoedeemtherapie. Met onze VenoTrain curaflow hebben wij voor jou op maat gemaakte vlakbrei producten ontwikkeld die je dankzij de gebruikte microvezels ook tijdens het bewegen het hoogste comfort bieden.

In de curaflow app vind je daarom ook praktische tips over het onderwerp compressie – ook als je geen producten van Bauerfeind gebruikt.

De app bevat aanvullende info over:
VenoTrain® curaflow beenkousen, VenoTrain® curaflow Thorax, VenoTrain® curaflow armkousen

Je hebt nog geen compressieproducten van Bauerfeind?

Over Bauerfeind.

Tot op hoge leeftijd een actief leven, vrij van klachten – daar tekent iedereen voor. Onze bandages, orthesen, therapeutische compressiekousen en orthopedische steunzolen dienen voor het behoud en het herstel van uw gezondheid. Ze verhogen het welzijn en zorgen voor meer leefbaarheid!

Onze VenoTrain curaflow compressiekousen worden door mensen voor mensen gemaakt. Van het eerste ontwerp, de productontwikkeling tot aan het productieproces met uitgebreide controles zet Bauerfeind op kwaliteit “Made in Germany”.

Veelgestelde vragen

 • Heb ik een internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken?
  Je hebt een internetverbinding nodig om de app te downloaden en je trainingsprogramma te kunnen volgen. Het overige gebeurt offline op je apparaat, bijv. de documentatie van je omtrekmeting en je dagboek.
 • Heb ik Bauerfeind compressieproducten nodig (VenoTrain® curaflow) nodig om de app te kunnen gebruiken?
  Je compressieproducten ondersteunen je in het dagelijkse leven, zodat je goed de dag door komt. Ook tijdens je trainingsprogramma moet je ze dus dragen. Of je compressieproducten van Bauerfeind komen, beslis je zelf.
 • Zijn er extra kosten?
  Nee, het downloaden en het gebruik van de curaflow app is gratis.
 • Moet ik me registreren?
  Registratie is niet strikt noodzakelijk. Je kan de curaflow app eerst grondig testen zonder je te registreren. Je gegevens blijven daarbij op je apparaat staan. Als je je gegevens in een cloud opslaat, zodat ze ook steeds op andere apparaten beschikbaar zijn, kan je op elk moment onder "Meer" een gebruikersaccount aanmaken. Het voordeel is dan dat je je gegevens naar een PDF-document kan exporteren.
 • Werkt de app ook op een laptop of desktop-computer?
  De app kan enkel op mobiele apparaten met een android- of iOS-besturingssysteem worden gebruikt. Zo ben je flexibel en heb je je nieuwe begeleider die je bij je therapie ondersteunt altijd op zak.

Staat je vraag er niet bij?
Stuur dan een mailtje naar: lymphteam@bauerfeind.com

Nu gratis installeren op uw smartphone of tablet